Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Pampelišky i v zimě?

Jíme a krmíme a to hlavně zdravě
Odpovědět
Abbath
Nováček

Pampelišky i v zimě?

Příspěvek od Abbath » úte 23. pro 2014 11:20:49

Dobrý den, chci se zeptat, jestli můžeme želvám dávat stravu z louky i v zimě, protože pokud nejsou kruté mrazy, tak pampelišku, jitrocel a další plevel najdeme vždy. Jde o to, jestli obsahuje i v tomto ročním období potřebné látky pro želvy?

Mirek
Víc než Želva

Re: Pampelišky i v zimě?

Příspěvek od Mirek » úte 23. pro 2014 21:00:22

Určitě nebudou mít rostliny stejné poměry látek jako v létě, ale jako doplněk k čínskému zelí, proč ne. Stejně ale nebude tolik plevele jako v jarním a letním období, takže základ bude pořád stejný - čínské zelí..

zelvak
Nováček

Příspěvek od zelvak » stř 31. pro 2014 21:52:16

na zimu mám plný mrazák květů pampelišky, a jak jim jedou :D dle mého názoru jsou i po rozmražení větším přínosem látek než kupované zelí :idea:

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » čtv 01. led 2015 21:36:20

zelvak píše:na zimu mám plný mrazák květů pampelišky, a jak jim jedou :D dle mého názoru jsou i po rozmražení větším přínosem látek než kupované zelí :idea:
To je pouze věcí názoru a aby se zjistilo kde je pravda musel by se udělat nějaký výzkum a rozbor potravin. Pampeliška po zmrazení a opětovném rozmražení má divnou konzistenci a určitě se mě osobně takto nelíbí. Tyto pokusy mám už dávno za sebou a za sebe volím čerstvé kupované krmivo (v zimním období).
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Odpovědět