Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Pampelišky i v zimě?
Pampelišky i v zimě?
Dobrý den, chci se zeptat, jestli můžeme želvám dávat stravu z louky i v zimě, protože pokud nejsou kruté mrazy, tak pampelišku, jitrocel a další plevel najdeme vždy. Jde o to, jestli obsahuje i v tomto ročním období potřebné látky pro želvy?
Re: Pampelišky i v zimě?
Určitě nebudou mít rostliny stejné poměry látek jako v létě, ale jako doplněk k čínskému zelí, proč ne. Stejně ale nebude tolik plevele jako v jarním a letním období, takže základ bude pořád stejný - čínské zelí..
na zimu mám plný mrazák květů pampelišky, a jak jim jedou dle mého názoru jsou i po rozmražení větším přínosem látek než kupované zelí
To je pouze věcí názoru a aby se zjistilo kde je pravda musel by se udělat nějaký výzkum a rozbor potravin. Pampeliška po zmrazení a opětovném rozmražení má divnou konzistenci a určitě se mě osobně takto nelíbí. Tyto pokusy mám už dávno za sebou a za sebe volím čerstvé kupované krmivo (v zimním období).zelvak píše:na zimu mám plný mrazák květů pampelišky, a jak jim jedou dle mého názoru jsou i po rozmražení větším přínosem látek než kupované zelí
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/