Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

CITES registrace

Doklady, smlouvy, zákony
Odpovědět
majdos
Nováček

CITES registrace

Příspěvek od majdos » pát 21. bře 2025 20:28:37

Dobrý den,

Před 5 lety jsem nečekaně obdržela jako dárek želvu Testudo marginata. Želva byla i s papíry, bílý a žlutý, od každého dva. Je psaná na moje jméno, ale sama jsem jí nepořizovala. Při darování mi bylo řečeno, že ty papíry jsou vše co potřebuji a víc nemusím řešit. No ejhle, teprve dnes jsem zjistila, že jsem měla registrační povinnost do 30 dní na CITES (což podle mě mimo prodejce nikdo neudělal) a že jsem měla pravidelně zasílat fotky.

Nevím teď co s tím. Ráda bych jí nahlásila a vše dala do pořádku, aby nebyly problémy. Ale v zákoně píšou v tomto případě pokutu až půl milionu, a to si opravdu nemohu dovolit. Vím, měla jsem se informovat líp. Za chyby se platí...

Budu ráda za jakokouliv radu. Nevím co s tím.

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: CITES registrace

Příspěvek od euzelva » sob 22. bře 2025 13:30:23

Na bílém dokladu zezadu by jste měla být zapsána jako nový majitel a měl by tam být i datum prodeje, pod tím váš podpis a vlevo vaše kompletní adresa včetně jména. Prostě zavolejte na úřad vašeho kraje kam spadáte, vysvětlete situaci a určitě půjde vše napravit bez nějakého postihu. Jinou možnost prakticky nemáte.
Původní majitel měl želvu odhlásit, takže moc dobře vědí v registru, že jste majitel a nepřihlásila jste ji. Jen si toho nikdo zatím nevšiml. Lepší než kdyby na vás dorazila inspekce, tak pak rozdává pokuty na počkání, ale za takovýto prohřešek většinou do 10 tis.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Odpovědět