Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Příprava na venkovni výběh

Připravujeme, upravujeme, stavíme
Odpovědět
OLIF
Nováček

Příprava na venkovni výběh

Příspěvek od OLIF » sob 08. bře 2025 7:20:03

Dobrý den,

chci se zeptat, zda jde želvě zelenavé nějak změnit to, aby přes léto, když ji dám do venkovního výběhu byla aktivní nebo aspoň část? Za chvilku začnu snižovat teploty, aby jsem ji mohla dát na začátku června ven. Minulý rok tam byla poprvé, a celé léto prospala a vlastně si toho výběhu vůbec neužije :cry:

Děkuji za odpověď.

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Příprava na venkovni výběh

Příspěvek od euzelva » ned 09. bře 2025 12:43:34

Protože se jim ve venkovním výběhu sníží průměrné teploty, tak většinou více odpočívají a nebo dokonce část léta prospí. S tím, ale při tomto způsobu nic nenaděláte.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

JanaJ
Nováček

Re: Příprava na venkovni výběh

Příspěvek od JanaJ » stř 12. bře 2025 13:16:28

Dobrý den, měli jsme to takto stejně. Želva to měla obráceně. V létě prospala po přesunu ven celé léto, místo aby si užívala výběhu. Vloni jsem se pokusila jí na radu zde ve fóru tento režim otočit. Nechala jsem ji celé léto doma v teráriu. Maximálně jsem ji do výběhu pouštěla jen v letních dnech přes den, aby se proběhla, ale navečer zase pěkně zpátky do tepla. Koncem léta na ní bylo vidět, že už je unavenější, aktivita se snižovala. Na podzim pak šla (samozřejmě po přípravě) zimovat do sklepa. Teď sleduji počasí, kdy ji vyndám do venkovní (trochu zateplené) boudy, aby se pomalu probrala a odpočatá si poprvé užila léto venku. Tak jen doufám, že to konečně klapne. Ale chápu, že ne každý má možnost zimování...

Odpovědět