Přeji krásný den všem,
stavíme výběh 6×4m pro naše želvičky. Mám doma 1 želvu zelenavou - 9 let, 2 želvy vroubené 2 roky a 3 želvy vroubené 1 rok. Chtěl jsem se zeptat zda mohu dát želvy dohromady. 1. Jestli nevadí věkový rozdíl a 2. Různost druhů. Moc děkuji za jakoukoliv odpověď a v případě, že společný výběh možný není, prosím z jakého důvodu?
Pěkný den všem
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Želvy ve výběhu
Re: Želvy ve výběhu
Druhově mohou být spolu, ale vždy je nejlepší mít každý druh samostatně. Problémem může být chování jedinců k menším želvám, ale to nepoznáte dříve než je dáte do společného výběhu.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Dobrý den,
Máme od Vás želvu (09/2021) byla v terárium a nezimovali jsme. Střídání teplot probíhalo dle toho jak jak byla aktivní. Letos jsme ji udělali venkovní výběh. Dávali jsme ji podle Vašich stránek ven až když nastal správný čas.
Vše v pohodě, roste nám a dost si to venku užívá, řekl bych:)
Teď nám 3 dny nevylezla z domku, prohledat jsem výběh a zjistil jsem že je zahrabaná. Jak se správným návratem domu do terária?
Zimovat jsme nechtěli….
Díky za reakci
Máme od Vás želvu (09/2021) byla v terárium a nezimovali jsme. Střídání teplot probíhalo dle toho jak jak byla aktivní. Letos jsme ji udělali venkovní výběh. Dávali jsme ji podle Vašich stránek ven až když nastal správný čas.
Vše v pohodě, roste nám a dost si to venku užívá, řekl bych:)
Teď nám 3 dny nevylezla z domku, prohledat jsem výběh a zjistil jsem že je zahrabaná. Jak se správným návratem domu do terária?
Zimovat jsme nechtěli….
Díky za reakci
Nezimuje pouze odpočívá, nechal bych ji pokud to tak zůstane odpočnout alespoň měsíc až dva. Pak přemístil do terária a postupně najel na běžný režim. Pokud bude aktivní za pár dní můžete postupně přesunout už teď, jakmile ustanou vedra.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/