Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Nová zelva
Nová zelva
Dobry den, mám dotaz ohledně želvy uhlířské. Máme ji teprve 10dni, zajimalo by mě, jak dlouho si mívá zelva zvyká na nove prostředí. Tato zelvicka se neboji ruky, nechá se hladit na hlavě i pod krkem. V pohode žere z ruky, ale jakmile je v teráriu, je stále založena v úkrytu, ze kterého má výhled a sleduje co se děje venku. Ale nevyleze z tama sama od sebe. Jen když jinnalakam na jidlo, nebo vytahnu na koupání. Nevypadá, ze by se bala, říkám, nesvhovava hlavu do krunýře, nechá se hladit atd. Jen mě trochu stresuje, ze není vůbec zvědavá a neprozkoumava okolí, ani k jídlu si nedojde, jen když ji podám jidlo z ruky. Když ji vracím do teraria, tak ji dam schválně jinam a ona stejne zase stejnou cestou odejde do svého úkrytu ze kterého má rozhled. Není spava , celou dobu od rána cca 7: do 17:00 je vzhůru, jen se diva a leží. Je to normalni? Je to tím, ze je nová a musí si zvyknout? A ještě jeden dotaz, vůbec se nevyhriva pod výhřevnost lampou , ale asi je to u želv uhlirskych normalni? Dekuji za odpověď
Re: Nová zelva
Ten druh potřebuje hodně velkou vlhkost a stabilní teplotu během dne 30 stupňů v prostředí. Otázkou je také typ použitých lamp. Pro ně takovéto chování částečně i typické, ale většinou vystartují jakmile se ji dá jídlo.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/