Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Želví odpočinek

To nejlepší pro naši želvu v domácím prostředí
Odpovědět
Dominik
Nováček

Želví odpočinek

Příspěvek od Dominik » pon 01. pro 2014 2:26:07

Dobrý den,
Mám 2 želvy zelenavé v jednom terárku. Asi před 14ti dny se jedna z nich zahrabala do země a rozhodla se, že se pořádně prospí. Druhá byla také apatická, tak jsem zkrátil dobu osvětlení a o pár dní později se zahrabala i ta druhá. Osvětlení sem tedy vyřadil úplně. Jenomže teď se zase vyhrabala ta želva která šla spát jako druhá a teď se dostávám k mému dotazu. Jak mám nastavit osvětlení, když jedna želva je vzhůru a další stále chrni zahrabaná v substrátu pod tepelným zdrojem ? Nějaké rady ? :)

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Želví odpočinek

Příspěvek od euzelva » pon 01. pro 2014 8:13:32

Pokud je jedna akční je nastavení podle ní, druhá pokud chce odpočívat bude stagnovat a odpočívat. Pokud ji to vydrží není problém. Může odpočívat i v normálních teplotách. Druhá možnost je rozdělení a odpočívající přemístit do nějakých jinýc prostor a dát do studena cca 15°C. Nikoliv klasicky zimovat :!: Není na to připravena.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Dominik
Nováček

Příspěvek od Dominik » pon 01. pro 2014 16:40:59

Takže můžu jí nechat teda spát zahrabanou přímo pod (rozsvícenou) lampou ? Druhá želva se zatím moc nehýbe a nežere, spíš se odhrabala popošla kousek, chvilku jen tak koukala a usla a furt spí na jednom místě, tak zatím mám nechat lampy teda zhasnuté, aby ještě spala, nebo už ji simulovat normální světlo a teploty, aby se začala pomalu probouzet ?

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » pon 01. pro 2014 18:46:52

Ano tu zahrabanou nechte tam kde je a ta druhá nevím. Nelze takto jednoznačně říci o co jde, buď chtějí odpočinek nebo jsou nemocné. Jak to je doopravdy nedokáži z poskytnutých informácí určit ani vzdáleně. :oops:
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Odpovědět