Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Samci?
Samci?
Dobrý den, před třemi roky jsme koupili dvě stejně veliké želvičky ( r.n. 5/2016), tehdy mi chovatel říkal, že to vidí na kluka a holku... ted jim je 5, jedna (holka podle chovatele) je 2x vetší než kluk... letos ta malá zacala nalézat na tu velkou, vydává u toho zvuky a vyplazuje jazyk...ALE, me přijdou zespodu stejné...!!!! jak to vidíte Vy?
Re: Samci?
A pokud jsou to dva samci, budou si ubližovat, prát se? nechtěli jsme vyloženě na chov, ale mám strach, aby na sebe nebyli agresivní?
Oba samci. Jestli se budou prát, to taky záleží na uspořádaní prostoru. V prostorném výběhu s dost členitým terénem to nemusí být problém, ale spíš bych počítal s variantou, že se nesnesou (obecně to tak bývá). V takovém případě je nutné jedince oddělit, nebo sestavit chovnou skupinu s adekvátním počtem samic.
A kolik je adekvátní skupina? Dokud jsem je nedala letos ven se snášeli úplně v pohodě, ale co jsou venku a výběh mají veliký, ta malá jde po té velké Kouše ji do zadních nohou, ta velká si to přestává nechat líbit ach jo, máme je rádi obě, nechci se jedné zbavovat, takže chovná skupina?
Na jednoho samce 2-3 samice, ve Vašem případě tedy 4 samice (tolerovatelné možná 3, ale je to už na pováženou). Pokud máte výběh prostorný a nebudete chtít skupinu, tak ho můžete rozpůlit. Ostatně stejné opatření je u agresivních samců doporučeníhodné, než by se vám podařilo sehnat samice (to chce někdy hodně trpělivosti).
Děkuju za odpověď.
Nevím, jestli chceme tolik želviček, kde je budu všechny zimovat :-/ v létě výběh v pohodě, ale v zimě.... musím to promyslet. díky!!!
Nevím, jestli chceme tolik želviček, kde je budu všechny zimovat :-/ v létě výběh v pohodě, ale v zimě.... musím to promyslet. díky!!!