Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

odpocívající žeůva stepní

Ta želva je nějaká divná
Odpovědět
kika1234
Nováček

odpocívající žeůva stepní

Příspěvek od kika1234 » ned 02. lis 2014 12:10:41

Dobrý den pan Junek,
chtěla bych se zeptat na pár věcí ohledně odpočinku mé želvy stepní. Želva už 2 den nevylezla s domku, kde má noru a navíc je zahrabaná v seně jako v nějakém kokonu. Udělala jsem kontrolu, protože jinak není vůbec vidět a vypadala v pořádku. Hleděla na mě a asi si říkala co jí otravuju :D . Měla bych jí tedy nějak postupně nebo naráz pozhasínat světla v teráriu a nechat jí odpočívat??A do jaké doby? Dokud želva zas nezačne vylézat nebo nějakou max. dobu a potom postupně zapínat svícení? Substrát okolo vlhčím, ale přímo v jejím místě nevím, protože spí v tom seně. Děkuji za vaše rady.

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: odpocívající žeůva stepní

Příspěvek od euzelva » ned 02. lis 2014 20:04:04

Než uděláte nějaké rozhodnutí sviťte želvě jak je zvyklá a uvidíte, co bude. S nastavením útlumu bych nespěchal.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

kika1234
Nováček

Re: odpocívající žeůva stepní

Příspěvek od kika1234 » pát 07. lis 2014 18:43:30

Dobry den,
Děkuji za odpověď. Želva ještě po dvou dnech vylezla, najedla se a teď zas 4 dny spí. Jen bych se ještě potřebovala zeptat, jak v tomto případě postupova s koupáním? Je tak zahrabaná v seně, že nevím jestli ji mám rušit a občas zkontrolovat a vykoupat.?(želva spí v suchu protože jsem nechtěla vlhčit seno v němž je) A po jaké době když želva nevyleze bych měla řešit její odpočinek a jakým způsobem. Děkuji

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: odpocívající želva stepní

Příspěvek od euzelva » pát 07. lis 2014 19:01:05

Nerušit v žádném případě, pokud by pokračoval útlum a želva nevylézala cca déle než 14 dní vůbec, tak vypnout veškeré osvětlení a místo odpočinku udržovat mírně vlhké.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Odpovědět