Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Zelva zlutohneda?
Zelva zlutohneda?
Dobry den,
dostala se k nam od kamaradky, ktera pracuje v utulku zelva, cipovana, ale neregistrovana, takze nedohledatelny majitel. Chci se zeptat, resp. potvrdit, jestli se jedna o samici opravdu zlutohnede zelvy? Zda se zdrava, odcervena, je mozne ji ponechat s nasemi vroubenkami, zhruba stejne velkymi v pripade, ze jsou to take samice? Zatim se snaseji pekne. Jelikoz je venku 13stupnu, jsou zalezle a lepsi fotku nemam.
dostala se k nam od kamaradky, ktera pracuje v utulku zelva, cipovana, ale neregistrovana, takze nedohledatelny majitel. Chci se zeptat, resp. potvrdit, jestli se jedna o samici opravdu zlutohnede zelvy? Zda se zdrava, odcervena, je mozne ji ponechat s nasemi vroubenkami, zhruba stejne velkymi v pripade, ze jsou to take samice? Zatim se snaseji pekne. Jelikoz je venku 13stupnu, jsou zalezle a lepsi fotku nemam.
Re: Zelva zlutohneda?
Bude to samec, želva by měla být registrována, na Krajském úřadě životního prostředí pokud ji její majitel přihlásil lze tedy dohledat podle čísla čipu.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Ja jsem to zkousela vyhledat podle cipu, ale nic jsem nenasla. Podle procitani tady diskuzi ni nechci odnest na urad, aby ji nezabavili, nevim, co se s nimi pak deje dal, ale u nas by se jiste mela dobre. Zkusim na urad jeste zavolat. Jeste mi reknete, jak to poznate, hlava mi to nebere. Koukala jsem na diskuze kde se resi pohlavi a kroutim uzasle hlavou nad tim, jak na prvni pohled rozeznate. Chapu, ze to budou zkusenosti, protoze podle procitani jsem myslela, ze tahle zelva ma trny na stehnech:)).
Zapomněl jsem dodat, je to želva vroubená - Testudo marginata
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Aha, dulezitej poznatek:) takze Marginata samec. Moc dekuji:)
Ciste teoreticky nemate nejakeho znameho chovatele v Ceskym Tesine?