Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
vyliahnuté vonku
vyliahnuté vonku
chcem sa podeliť o svoju skúsenosť. Mám 1 samicu testudo hermanni. V roku 2014 bola do 7 mesiaca so samcom. V ten rok žiadnu znášku nemala. 25.10 2015 nás prekvapil objav vonku. Syn našiel počas hrania vonku v altánku (pri vybehu korytnačky) malinkú korytnačku 32mm. Korytnačka čo máme bola už nejakú dobu zalezená a zatvorená v bude vo výbehu. Pozorne som prešla celý výbeh korytnačky a našla som ešte 2 malinké. po chvíli som našla kladisko, kde bolo ešte jedno vajce - nebol tam zárodok. Vtedy bolo vonku 13°C. dali sme malé do komory kde mali 15°C. postupne sme začali zvyšovať teplotu a pridávať svietenie. Teraz sú už v teráriu. okolo 20.10 2015 viem že bol v noci mráz chúdence to však všetko prekonali, a nebiť náhodného objavu, tak už to majú za sebou. výbeh u korytnačky sme však už od leta nekosili, tak drobcom pomohlo aj, že boli chránení trávou po kolena. Ta prvá malá vybehla po vyššej tráve a preliezla cez škáru medzi kameňom a plexisklom. Výbeh máme vymurovaný s kameňov, medzi ktorými sú vložené plexiskla.
- Přílohy
-
- 575615_334786129982523_149655624_n.jpg
- (10.32 KiB) Zatím ještě nestaženo
Re: vyliahnuté vonku
Teda to mi říkejte, že v našich podmínkách by se mohly želvy narodit přirozeně venku....každopádně pokud to tak opravdu bylo, tak to mají fakt kliku , že je někdo našel, díky té vysoké trávě, to budou bojovníci jak hrom Ať se mrňousům daří a příště raději 10x kontrolovat výběh, ať nemáte zas překvapení
To mě by to manžel nevěřil, spíš by mě podezříval, že jsem si koupila malé želvičky a naaranžovala je tam, jen aby prošly doma další kusy
To mě by to manžel nevěřil, spíš by mě podezříval, že jsem si koupila malé želvičky a naaranžovala je tam, jen aby prošly doma další kusy
Bylo dost teplé léto, takže možné to je, ale řekl bych, že v naších podmínkách na hranici zázraku
Není to zázrak, ale oteplování. Letos se kamarádce chovatelce stalo to samé. Zapomenutá snůška a hele malé želvy koncem prázdnin ve výběhu. Takže letos se to povedlo.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Když vidím to počasí venku, tak se není ani čemu divit, abychom neměli v prosinci jaro Myslím tak na zimovane želvy...asi je mate pořád ve výběžcích co?
Samozřejmě venku, a kde by měli být v tomto počasí
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Já jsem si to myslela, jen jsem se ubezpečovala. A vylézají ven a nebo už spise odpočívají, třeba včera u nás bylo teplo a mohly by se ještě slunit. Ani nevíte, jak mi ten venkovní vybech chybi