Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Nezniesla vajíčka
-
- Nováček
Nezniesla vajíčka
Dobry den, volam sa Katarina a mam dve korytnacky zelenkaste. Rada by som sa opytala na jednu z nich. Samica. Mam ju 12 rokov,ale je určite staršia, teraz je 4.rok so samcom, predtym bola sama. Za tie styry roky doslo urcite niekolkokrat k spareniu. Problem, ktory mam je ten, že samica doteraz nevyliahla ziadne vajcia. Su v terariu, substrat je ligocel a piesok, ziarovky UVB a infra. Strava: pupava, salat, ovocie, vajce, skrupiny z vajec. U samice nevidiet ziadne zmeny spravaina, oci ma ciste, neopuchnute, nos ma bez nejakych zmien. Jedine co vidiet su ruzove presvitajuce zilky cez jej spodny pancier.Neviem z čoho to môze byt. Je aktivna, velmi rada je, ma riedsiu stolicu ako samec, neviem cim to je. Teraz jej davam vsak iba pupavu, rukolu a cinsku kapustu. Rada by som vas poprosila o radu, co robit s tymi zilkami. Mam obavu, ze to moze byt z tych zadrzanych vajiciek a rada by som moj problem vyriesila. Posielam foto toho panciera. Dakujem velmi pekne. S pozdravom Katarina
Re: Nezniesla vajíčka
To je jednoduché, nenakladla protože nenastal ještě její čas a nebo což je méně pravděpodobné, ale nelze to vyloučit je to, že je neplodná. Každopádně buďte ráda, že želvy jsou zdravé a ostatní musíte nechat na přírodě.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
-
- Nováček
Neviem ci ma byt pre mna toto dostacujuca odpoved. Obavam sa tych fliakov ,ktore ma na spodnom pancieri, ci to nemoze mat nejaky suvis s vajickami. Ci je mozne, aby ich v sebe mala a nevyliahla ich? Alebo pokial je aktivna, papa a vyprazdnuje sa tak je v poriadku? A ja nemusim mat ziadne obavy? Dakujem za odpoved
Lehce růžové nebo bílé skvrnky a "žilky" na plastronu jsou projevy růstových změn, které časem zmizí. Pakliže by želva z nějakého důvodu měla v sobě vajíčka, která by nemohla naklást (překážka v cestách, kudy vejde při kladení putuje), želva by rozhodně vykazovala znaky nemoci. Vaše želva tedy nemá viditelný zdravotní problém. To, že neklade vajíčka může souviset s mnoha věcmi. Ať už s výše vyjmenovanými, tak třeba i v chovných podmínkách - prostředí, teploty, vlhkost, zimování... Jak říkám, příčin může být mnoho.
Co je dostačující odpověď
Přírodním pochodům neporučíte a nemůžete dělat nic jiného než čekat
Každopádně želva vypadá v pořádku a při nějakém problému by jste to na ní 100% poznala.

Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/