Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Pohlaví určení
-
- Pokročilý
Re: Pohlaví určení
Já si myslím, že máte samici. Ale mé chovatelské umění je v plenkách, takže si počkejte na vyjádření zkušených chovatelů - samec má výrazně delší ocásek a otevřenější poslední štítky na plastronu (analia). Porovnám pohlaví želv při dlouhých zimních večerech. Snažím se poznat pohlaví své želvy(věk 6 měsíců) a zatím se přikláním k samci - měním to průběžně...
Dle mého je to samice A u Vás ten 6 měs. prcek je furt 50 na 50 podle fota bych spíše řekl samice
Děkuju. Tak to vidíte, kdybych věděla přesně, že se jedná o samici, pravděpodobně bych si koupila druhou želvičku. Už jsem i vymyslela místo pro velký terárium a velký kořen z lesa mám připravený ve sklepě.Kuba píše:Dle mého je to samice A u Vás ten 6 měs. prcek je furt 50 na 50 podle fota bych spíše řekl samice
By mě zajímalo, jestli to ví alespoň ta želva...
-
- Pokročilý
Ještě někdo ?kdo by mi jistě řekl že je to samice?bylo mi řečeno vícekrát že kluk..tak nevim
Podle mě by to měla být samička
Přikládám svou fotku k porovnání - stáří 4 roky/samec
Přikládám svou fotku k porovnání - stáří 4 roky/samec
Také se přimlouvám k samici
A moje želvička? ještě jsem našla jednu fotku a další s tvarem krunýře. Mirku, jak spolu vychází vaši dva samci?Mirek píše:Také se přimlouvám k samici
Želva vypadá malá (ale fotka může klamat...), kolik je jí let? Pokud se nemýlím a stále je to mládě, pak je to pořád loterie, ale spíše bych to zatím viděl na samici.. Ale změnit se to samozřejmě může kdykoliv, jeden z mých samců byl také ještě před asi půl rokem samice.
Samci spolu vycházejí dobře (zatím, doufám, že tomu tak zůstane), celkově se teď uklidnili, takže se tolik nervou. Ale uvidíme na jaře
Samci spolu vycházejí dobře (zatím, doufám, že tomu tak zůstane), celkově se teď uklidnili, takže se tolik nervou. Ale uvidíme na jaře
Je malinká - má půl roku. Vím, že se věkem mění délka ocásku podle pohlaví, ale zajímalo by mě, jestli se tvar toho posledního štítku u ocásku mění taky a nebo je to už finále?
Podle posledního nočního porovnávání štítků je to zase jasná holka... (hlavně teď, když se dva želvaři přiklání spíše k samici). Samozřejmě, že nepoznám vůbec nic, ale strašně ráda bych to už věděla.
Díky moc za názor a držím palce, ať to těm vašim klukům klape.
Podle posledního nočního porovnávání štítků je to zase jasná holka... (hlavně teď, když se dva želvaři přiklání spíše k samici). Samozřejmě, že nepoznám vůbec nic, ale strašně ráda bych to už věděla.
Díky moc za názor a držím palce, ať to těm vašim klukům klape.
I štítky se mohou časem změnit
Mirku, děkuji za upřesnění.
S největší pravděpodobností je to samecAnneetteee píše:Mohu poprosit o určení pohlaví? Věk přes 3.5 roku.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
-
- Pokročilý
Me ted všichni tvrdi ze mam holku...tak nevim:-(
U tohoto druhu želv je to obtížné dost dlouho rozeznat, dle fotografie, která není na určení pohlaví ideální se přikláním o 10% ke chlapečkoviAnneetteee píše:Me ted všichni tvrdi ze mam holku...tak nevim:-(
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/