Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Podzimní únava
Podzimní únava
Moje želva měla od zač.října letní teploty stud.část 26st.pod výhřevkou 40st max. a svícení vším 8-17, i když chodila brzo spát už třeba ve 4, ale byla jinak aktivní jak blázen, dobře přibírala na váze a celkově se jen chvilku nahřála a pak běhala a vymýšlela lotroviny-celkově jí teploty svědčily, teď je půlka listopadu a dnes jsem pozorovala, že je pomalejší, je pořád v dosvitu lampy, ale žrát nepřestala, spíš častěji vyhledává teplo lampy, což dřív nedělala a stačila ji chvilka na výhřev. Je možné, že i když má takovou chvíli letní teploty, že na ni přišla nutnost odpočinout si? Dala bych ji místo 60w žárovky pouze 40w...pak 25w a svícení postupně zkrátila např. do 15hod....co myslíte, poznala jsem to správně? Jinak neměkne, zdravotní stav super, jen jí všechno tak nějak více trvá a úplně na ni vidím takovou tu nechuť vůbec někam dojít. Děkuji za Váš čas a odpověď. Hezký zbytek neděle.
Re: Podzimní únava
Může to být způsobeno více faktory, včetně počasí venku, které želvy vycítí. Pokud žere a je jinak vše v pořádku, počkal bych pár dní, a pokud by se stav nezměni, zkusil bych ubrat teplotu.. Čas bych zatím nechal, nebo jen lehce zkrátil.
Teď tu je pár dni zataženo a déšť, tak snad je to tím...pokud ne a bude i za hezkych dnů unavená , muzu jit postupně až na 30st.pod lampou?píšu z mobilu,omlouvam se
Snižovat postupně a opatrně, pak dále postupovat podle reakcí želvy.
Mirku, tak želva stále žere, ale je pořád lenivá a tak jsem ji dnes v poledne snížila teplotu ze 40st na 35st. asi deset minul opět lítala a pak už klasika šup pod výhřevku a už několik hodin se nehne a sem tam zavře oči a odpočívá. Takže nechám asi tak týden být, ať si zvyká a snížím asi do 30st.max.+denní do 15-16 a uvidíme, zatím denní má stejný do 17 a a výhřev jsem zkrátila na 16...zřejmě na ni asi fakt padla únava.