Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
výhřevná žárovka bílé spektrum
výhřevná žárovka bílé spektrum
Prosím Vás, může být problém, když želvu vyhřívám ať už obyč.žárovkou a nebo reflektorovým hříbkem, jiného než bílého spektra? Nikde se na nich neuvádí, v jakém spektru barev svítí...trubic.zářivku mám klasiku denního spektra. Vadí to moc? A nebo uvažuji o klasické žárovce 40-60w. Moc děkuji
P.s: pokud odpovíte Vy, pane Junku, že tyto být nemohou, že musí být jednoznačně bílé spektrum, tak prosím, jakou wattáž žárovek sylvania, které nabízíte, mám mít do 100x50x50 terária, abych měla jak na simulaci jarních teplot, tak letních. Zda vystačím jen ze 40w nebo kvůli prohřátí celých prostor na letní teploty musím mít v záloze i 60w. UVB mám 26w a zářivku t5 14w od Vás. Díky moc za odpověď a případný tip. Hezký večer.
P.s: pokud odpovíte Vy, pane Junku, že tyto být nemohou, že musí být jednoznačně bílé spektrum, tak prosím, jakou wattáž žárovek sylvania, které nabízíte, mám mít do 100x50x50 terária, abych měla jak na simulaci jarních teplot, tak letních. Zda vystačím jen ze 40w nebo kvůli prohřátí celých prostor na letní teploty musím mít v záloze i 60w. UVB mám 26w a zářivku t5 14w od Vás. Díky moc za odpověď a případný tip. Hezký večer.
Re: výhřevná žárovka bílé spektrum
Denní spektrum by měla mít zářivka, u výhřevných žárovek to nutné není.
Mirku to jste mě potěšil, fakt. A myslite, že mám zvolit do svých prostor 40 nebo 60w. Asi reflektor hribek dává víc tepla ne?
Pomalu přechází na letní režim a dosud měla 25w hribek, ale i kdyz pod lampou dá i přes 40, chladnou část by mi nevyhrala víc jak na 22, což je na letní režim málo
Už jste si mohla všimnout, že nesnáším odkazy U výhřevné žárovky je to jedno, zásadní jsou teploty pod ní a v celém teráriu. Pomáhá také vyhřívat celé prostory.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Pardon, to jsem si nevsimla, omlouvam se.
Já bych tam dal 60 W, nicméně kdyby to bylo moc, tak není problém koupit slabší, v případě obyčejné žárovky je to pár korun. Hříbkové provedení žárovky směřuje teplo i světlo více do bodu, tudíž jsou účinnější. Stejný efekt má i stínítko na obyčejné žárovce.
Tak jsem se vyzbrojila 40w a 60w hříbek a obyčejná a budu o víkendu zkoušet, tohle je na tom nejhorší, než se to nastaví, aby teplota odpovídala, ale pak už bude nějaký ten měsíc klid do další změny, to mě uklidňuje
Mirku a to zvyšování jsem asi odhadla, protože má teď z 33st. zvýšeno od pondělka na 36-37 a vše vždy sežráno, ale ještě dost času tráví pod lampou, ale podle mě při dalším zvýšení přes 40st. se už nahřeje na provozní teplotu a pak jen sem tam bude výhřevkou udržovat, ale více napoví čas po víkendu..
Mirku a to zvyšování jsem asi odhadla, protože má teď z 33st. zvýšeno od pondělka na 36-37 a vše vždy sežráno, ale ještě dost času tráví pod lampou, ale podle mě při dalším zvýšení přes 40st. se už nahřeje na provozní teplotu a pak jen sem tam bude výhřevkou udržovat, ale více napoví čas po víkendu..
-
- Nováček
Dobrý den!
Chápu dobře, že můžu mít v terárku pro želvy, obyčejnou klasickou žárovku-jako výhřevnou? Měla jsem od firmy Osram, takovej ten hříbek a teď jsem nikde nesehnala, tak jsem koupila obyčejnou. Může to tak být? Děkuji za odpověď
Chápu dobře, že můžu mít v terárku pro želvy, obyčejnou klasickou žárovku-jako výhřevnou? Měla jsem od firmy Osram, takovej ten hříbek a teď jsem nikde nesehnala, tak jsem koupila obyčejnou. Může to tak být? Děkuji za odpověď
Může, já ji taky mám.