Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Unavena a spíci želva
Unavena a spíci želva
dobrýden,chtěl bych se zeptat,mám 8 měsíční želvičku zelenavou,ted v půlce března jsem ji v terarku dal vyhřevnou lampu na 30stupnů abych ji stimuloval jaro,protože ji potom chci dat do vyběhu ven jak to počasí potom dovolí,jak jsem ji srazil tu teplotu tak hned na druhy den zalezla do chladne části teraria kde je tak 20 stupnů zalezla do krunýře a spí tak se chci zeptat jestlito je v pořádku a jak mam dal postupovat se svícenim.Jinak zelva nebyla zimovana a od prosince do pulky března jsem stimuloval léto. Mám i ted svitit uvb a vyhřevnou lampou.děkuji za odpověd Martin.Jinak máte super udělane stranky a neustale se podle toho řídím 

Re: Unavena a spíci želva
Pokud je želva zdravá, a toto byla reakce na snížení teplot, a je tam stále zalezlá s největší pravděpodobností potřebuje odpočinek. Vypněte výhřevnou lampu úplně a pokud se nic nezmění, tak ji můžete vypnout veškeré osvětlení a uvidíte, co bude. Největší riziko při tomto chování je když si chovatel splete útlum s nemocí, to ji pak najde uhynulou. Každopádně to je někdy pěkný oříšek 

Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/