od chovatele jsem měl žárovku Repti Planet UVB 5.0 26W a výšku v teráriu nastavenou taky od něj. Dnes jsem ji vyměnil za žárovku Komodo Compact Lamp UVB 10% 15 W a chtěl bych se zeptat zda je třeba nějak měnit její výšku? Předem děkuji za odpověď
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Výška UVB žárovky
Výška UVB žárovky
Dobrý den,
od chovatele jsem měl žárovku Repti Planet UVB 5.0 26W a výšku v teráriu nastavenou taky od něj. Dnes jsem ji vyměnil za žárovku Komodo Compact Lamp UVB 10% 15 W a chtěl bych se zeptat zda je třeba nějak měnit její výšku? Předem děkuji za odpověď
Re: Výška UVB žárovky
Výška se odvíjí od výkonu lampy, pokud ji nikdo neměřil nelze udat výšku lampy. Nechápu proč měníte něco, co vám funguje. Zbytečný risk možná pro pár drobných. V UVB lampách existují obrovské rozdíly ve výkonu a některé vykazují i nebezpečné UVC záření. Což nejte schopen bez potřebného měřícího vybavení sám určit. Na to bych si já dal hodně velký pozor
A pamatujte, co je někde na krabičce napsáno ještě neznamená, že tak to je 
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/