Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Želvě zelenavé se loupe kůže, je neaktivní a nežere

Totálně apatická želva, nežere, neleze....
Odpovědět
jane_marplova
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: stř 12. črc 2023 18:33:23

Želvě zelenavé se loupe kůže, je neaktivní a nežere

Příspěvek od jane_marplova » stř 12. črc 2023 18:45:08

Dobrý den, máme druhým rokem želvu zelenavou, v červenci jí teď bylo 9 let. Cca od začátku června je venku v letním výběhu, hodně spala, nyní jsme ji přesunuli k babičce na zahradu, kde byla i loni na prázdniny :-)) a byla hodně aktivní, babička ji pouštěla po zahradě a měla ji co uhlídat :-) Aktuálně je želva hodně neaktivní, spí, udělá maximálně pár kroků, případně se naloží do lázně (miska s vodou), loupe se jí už pár týdnů kůže - předpokládáme, že je to přirozený proces, kůže není mokvavá, krvavá ani nic podobného. Želva ale moc nežere a babičku to dost trápí. Připadá jí, že od soboty nic nesežrala (samozřejmě, zda si neukousla trochu jetelíčku ve výběhu, to nejde přesně říci). Nemá zájem ani o vypuštění z výběhu, celkově je hodně apatická, pasivní, nabízené dobroty nežere.
Nejsem si vědomá toho, že by se jí něco stalo, onemocněla, snědla něco špatného atd. Babička je z toho nicméně hodně nervózní. Je to na veterinu? Předem děkuji za radu a zkušenost!
Hanka F.

Uživatelský avatar
euzelva
Administrátor
Příspěvky: 2921
Registrován: stř 11. čer 2014 6:44:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Želvě zelenavé se loupe kůže, je neaktivní a nežere

Příspěvek od euzelva » čtv 13. črc 2023 10:03:21

Těžko takto poradit, pokud želva nezimovala tak to může být přirozený proces. Pokud ano, je to dost divné a možná má zdravotní problém. Já bych postupoval takto. Každý třetí den vykoupat aby se zavodnila a pokud by byl úbytek hmotnosti, tak bych zvážil nějakou léčbu a hledal zdravotní problém.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Odpovědět