Po týždňoch príprav som spravil začiatočnícku chybu a na burze kúpil želvy od neovereného predajcu ( pravdepodobne import ). Resp. predávajúca tvrdila, že je to vlastný odchov, ale po prečítaní recenzii na danú spoločnosť začínam o tom pochybovať (Animals holding).
Želvy majú 6-7cm a 50-52g. Aktívne sú maximálne hodinu. Zobudia sa, nažeru, trochu pochodia po teráriu, nahrejú sa a idú sa zahrabať. Zahrabané potom zostanú až do ďaľšieho rána. Trus, oči, zobák sú v poriadku.
Čo hovoríte na krunýř, nie je tam pleseň?
V teráriu je 29-30 stupňov, pod výhrevnou 35 a chladná časť 26 stupňov. Príde mi, že boli zvyknuté na nižšie teploty. Dnes som dal výhrevnú trochu vyššie (pod ňou 32 stupňov). Želvy sa vyhrievajú len úplne na kraji, kam dopadá svetlo a nikdy nie priamo pod výhrevnou. Vlhkosť sa snažím udržiavať čo najvyššiu. Ráno a večer rosím substrát a cez deň sa každu hodinu púšta zvlhčovač na 3 minúty a maximálny výkon. Problém je, že keď je výhrevná rozhorúčená tak vlhkosť 80% vydrží iba chvíľu, a potom klesne na 60%.
Bolo by dobré nejako upraviť podmienky chovu? Poprípade, čo by bolo ešte treba spraviť, ak sú želvy z importu?
Ďakujem za odpoveď.
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Apatické uhlířky
Re: Apatické uhlířky
V chladné části by jste měl mít po celodenním svícení cca v 16 h alespoň 30 stupňů. Želva si musí zvyknout na nové prostředí a nesmí mít měkký krunýř
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/