Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
želva zelenavá
želva zelenavá
dobrý den,
chtěl bych se zeptat na mojí půl roční želvičku zelenavou, celou dobu od koupě je taková že se projde, nažere spí a vlastně pořád dokola, k večeru bývá aktivní... poslední 2 dny má ale tendenci se ráno nažrat, prolézt vodou a zahrabat a spát, pak klasicky večer vyleze projde se nažere zahrabe a spí dál. Je to normální že to jenom tak cítí že se zahrabává i přes den? nebo by mohla mít nějaký problém, na váze přibývá žere víc než dost, případně informace doplnim. děkuji jarda
chtěl bych se zeptat na mojí půl roční želvičku zelenavou, celou dobu od koupě je taková že se projde, nažere spí a vlastně pořád dokola, k večeru bývá aktivní... poslední 2 dny má ale tendenci se ráno nažrat, prolézt vodou a zahrabat a spát, pak klasicky večer vyleze projde se nažere zahrabe a spí dál. Je to normální že to jenom tak cítí že se zahrabává i přes den? nebo by mohla mít nějaký problém, na váze přibývá žere víc než dost, případně informace doplnim. děkuji jarda
Re: želva zelenavá
Dva dny nemusí ještě nic znamenat, takže na závěr je ještě brzy. Pokud bude apatie i nadále pokračovat nebo se prohlubovat, tak je potřeba změnit chovné podmínky, mám na mysli zejména světelný a tepelný režim. Nevím, jak svítíte teď, takže jak Vám nemohu poradit. Pokud jste při koupi želvy navázal na podmínky předchozího chovatele a želva byla línější, je možné, že máte flegmatickou želvu, nicméně dlouhodobé zahrabávání se přes den svědčí, že něco není v pořádku.
svítím jí od 7 od rána do 7 do večera UVB, teplem od 7 do 6 do večera, ona i když to nevypnu tak je zvyklá se zahrabat a jít spát, dobře jinak je aktivní všechno, jenom spí zahrabaná a né na povrchu přes den
Jak jsem psal výše, zkusil bych ještě vyčkat, dva dny nemusí nic znamenat. V případě trvání nebo gradace stavu je potřeba to řešit. Jaké máte teploty?
Přes noc 20 až 18 přes den cca 25 pod lampou 35 ( to bych popřípadě upřesnil v neděli jsem na víkend mimo a teplotu pod lampou nevím přesně na stupeň) zbytek takto
Tak želva už se chová jako normálně po 3 dnech se uklidnila a chová se jako drive:) nevím čím to bylo
To už asi nezjistíte, nicméně jak jsem psal výše, pár dní nemusí nic znamenat.
Mirku moh bych se vás ještě zeptat, půlroční želva zelenavá, krunýř má pevný avšak lehce ( o pár mm) se jí na středu krunýře dá ještě promáčknout, spíše ale ztuha zapruží, je to normální?
Ano, kompletně želvám krunýř ztvrdne cca po roce života.