Dobrý den, mám letní režim od víkendu a denní je 8-18(zatím, chci pak ještě postupně prodlužovat) a výhřev 8,30-13 14-17,30 teplota od 40- večer to jde k 45max.m, studená část má 22-23st., teplá část kolem 30st.
Želva je aktivní žere, nahřívá se akorát ráno déle a pak už jen udržovací nahřívání během dne, ale venku je brzo tma a proto už jde spát ve 3 někdy 15,30, mám ji teda zkrátit denní do 16 a výhřev do 15,30 nebo nechat a ona se už přizpůsobí? Přece v zimě je také letní režim a venku je už tma a terárka svítí...nebo to Vám také chodí tak brzo spát?
Letní teploty ji už vyhovují, nerada bych zas snižovala...poradíte, jak to řešit? Osobně by se mi nabízelo to zkrátit a teploty ponechat...ale co já vím? Děkuji moc za pomoc a trpělivost.
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
letní režim, brzo spí
Re: letní režim, brzo spí
Mám dvě roční želvy vroubené. I v létě ve venkovním výběhu chodila jedna spát nejpozději v 16 hodin, ta druhá byla venku maximálně o hodinu déle. Týden už mám želvy doma v teráriu, zatím podzimní režim a svítím jim denním světlem do 16.30 a stejně chodí spát stále kolem 15 hodiny i když se jim svítí. Prostě želvy si to udělají tak jak jim to vyhovuje a ne tak jak chceme my
jako ve Vašem režimu to chápu, ale ona je doma už od září a už se fakt dlouho nahřívala v tom sníženém režimu a tak jsem jí to zvedla, vyhovuje jí to, akorát do konce svícení nevydrží a jde chrupkat už ve 3, když se zadaří tak 15,30. Když bylo léto, tak už ve 4 jsem jí tam neviděla a byla v boudě a vylezla až ráno a to byl den delší, teploty vyšší, takže asi prostě cítí podzimní krátké dny...ale to by cítila i když by byla v letním režimu konec prosince až únor...jsem zvědavá, co poradí zkušenější, jestli budu jen krátit ten den a teploty nechat...protože to bych musela asi počkat na delší dny ...ještě v září mi už lezla před 7 ven a teď i v 7,30 je zalezlá, protože je venku tma a vyžene ji až zářivka ven
Buď koupit silnější denní osvětlení, nebo to neřešit a +- přizpůsobit režim.
Mirku, já mám to terárko fakt dobře prosvětlené, ale želvě je to šumák , takže můžu teploty nechat a jen to dřív utnout? Nebo s letním režimem prostě musí být delší den, ať želva spí nebo ne....v zimních měsících s tím přece také musí mít ostatní problém nebo se mýlím
Zkusil bych počkat, jestli se něco nezmění, měcíc po přenossu přece jen není až taková doba, teprve pak bych začal spekulovat nad změnami. Želvě pochopitelně nemůžete upravovat režim co druhý den.