Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Želva zelenavá ignoruje čínské zelí
Želva zelenavá ignoruje čínské zelí
Dobrý den, v létě jsem od chovatele zakoupil želvu zelenavou. Ve venkovním výběhu bylo se stravou vše v pořádku. Od přenosu domů na začátku října nepřišla na chuť čínskému zelí. Jen když dávám na přilepšenou (želvy mám celkem 4) polníček nebo římský salát tak jí jako divá. Mohu toto dávat častěji s tím "rizikem", že i ostatní želvy tomu dají přednost před čínským zelím? Nebo ji zkrátka nechat "hladovět" s tím, že se nají 1-2x týdně zmíněného polníčku či římského salátu. Želva je jinak aktivní, pouze odmítá čísné zelí.
Re: Želva zelenavá ignoruje čínské zelí
Želvy jsou paličaté a pokud odmítá stravu, protože jí nechutná, tak pomůže jenom hladovka - až bude mít hlad, tak si vezme.
Pokud jim dáváte na vybranou upřednostňují to co jim více chutná a nikoliv co je pro ně výhodnější (zdravější).
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
To je jasné, ale i když jsem dával třeba 14 dní i déle jen čínské zelí, stejně si nic nevzala a jen ubývala na váze. No a pokud se dostane na nějakých 45g, tak už se docela bojím. A vždy když jsem odpoledne přišel k teráriu tak přiběhla jak ochočená a čekala co jí dám. No a když jsem jí tedy po těch 14 dnech dal třeba ten polníček, tak se mohla umlátit a jedla a jedla