Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Teplota pod výhřevnou lampou
Teplota pod výhřevnou lampou
Dobrý den, chci se zeptat, jak se dá snížit teplota pod výhřevnou lampou krom toho, že se ta žárovka zvedne? Momentálně pod lampou je 40°C i přes to, že je světlo zvednuto až ke stropu. Dříve tam bývalo 32°C, ovšem žárovka se rozbila tak jsme tam dávali novou. Dříve tam byla 25W, teď tam je 28W. Podotýkám že tam je tam je zavit na E14 (originál od pana Miloše) bylo by i řešení předělat zavit na E27?
Re: Teplota pod výhřevnou lampou
Změna objímky nepomůže, snížení teploty docílíte buď zvednutím zárovky (což jste již včerpal) nebo snížením výkonu ("wattáže") žárovky. Zkuste se tedy podívat po obchodech nebo v elektru na jiné žárovky a kupte buď tu původí, se kterou nebyl problém, nebo jinou vhodnou (prodávají se i 15 W žárovky).
Jenže je problém, že se ty 25w už špatně shání, třeba o ve zverimexech už nejsou. Právě kdybych změnil objimku tak zam můžu dát 25W se zavitem E27.
Náhodou které elektro by to mohlo mít poradite?
V tom případě není problém objímku změnit - je to jen otázka provedení, výsledek bude rovnocenný.
Takové žárovky mívají v hobbymarketech, případně ve specializovaných elektroprodejnách. Které jsou ve Vašem okolí už musíte zjistit sám.
Takové žárovky mívají v hobbymarketech, případně ve specializovaných elektroprodejnách. Které jsou ve Vašem okolí už musíte zjistit sám.
Já je stále mám http://euzelva.cz/vyhrevne-osvetleniLadislav píše:Jenže je problém, že se ty 25w už špatně shání, třeba o ve zverimexech už nejsou. Právě kdybych změnil objímku tak zam můžu dát 25W se zavitem E27.
Pouze si dejte pozor na jednu věc. Ono to vypadá, že mají stejně W, ale není žárovka jako žárovka a rozdílně hřejí či rozprostírají tepelný kužel Pokud si tedy donesete neodzkoušený zdroj vždy ze začátku používání doporučuji bedlivě měřit
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
-
- Borec
Mám dotaz. Mám 2 mladé Pardálky (leden 2017) a ty potřebují teplo.
Nyní nám mají v obci vypínat elektriku od 8 do 16 hodin a nepůjde tedy nic...ani topení(kotel) a ani žárovky atd...... a já mám obavu aby to vydržely.
Jak to děláte pokud nejde elektrika?
Vy co odchováváte mláďata tak to musíte mít ještě líp ošefované ne?
Nyní nám mají v obci vypínat elektriku od 8 do 16 hodin a nepůjde tedy nic...ani topení(kotel) a ani žárovky atd...... a já mám obavu aby to vydržely.
Jak to děláte pokud nejde elektrika?
Vy co odchováváte mláďata tak to musíte mít ještě líp ošefované ne?
Krátkodobé výpadky nevadí. U inkubátorů - zvlášť vodních, které mají tepelnou setrvačnost - také ne, pro dlouhodobý výpadek mají někteří chovatelé generátor... Nicméně nemusíte se obávat, výpadek želvám neublíží.