Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Jak často krmit Želvu stepní
Jak často krmit Želvu stepní
Dobrý den,
pořídil jsem si maličkou Želvu stepní. Nikde jsem se nedočetl jak často ji krmit a zda dělat dny půstu?
Ve zverimexu mě tvrdil prodejce, že jí krmili třikrát za den. Což mi přijde až dost.
pořídil jsem si maličkou Želvu stepní. Nikde jsem se nedočetl jak často ji krmit a zda dělat dny půstu?
Ve zverimexu mě tvrdil prodejce, že jí krmili třikrát za den. Což mi přijde až dost.
Re: Jak často krmit Želvu stepní
Krmil bych denně, ale nebál bych se občasného půstu, želvy stepní jsou na chudou potravu zvyklé.
Nicméně k čemu bych se vyjádřil je to, že máte želvu za zverimexu. Takové želvy bývají často importované a dodělané nevhodnými podmínkami chovu (nefundovaní prodavači zverimexu). Minimálně bych nechal udělat rozbor trusu na parazity a želvu hodně pečlivě kontroloval, zdali se neobejví zdravotní komplikace.
Nicméně k čemu bych se vyjádřil je to, že máte želvu za zverimexu. Takové želvy bývají často importované a dodělané nevhodnými podmínkami chovu (nefundovaní prodavači zverimexu). Minimálně bych nechal udělat rozbor trusu na parazity a želvu hodně pečlivě kontroloval, zdali se neobejví zdravotní komplikace.
Ve zverimexu mě prodavač tvrdil že želva prošla před prodejem veterinární prohlídkou.Mirek píše: Nicméně k čemu bych se vyjádřil je to, že máte želvu za zverimexu. Takové želvy bývají často importované a dodělané nevhodnými podmínkami chovu (nefundovaní prodavači zverimexu). Minimálně bych nechal udělat rozbor trusu na parazity a želvu hodně pečlivě kontroloval, zdali se neobejví zdravotní komplikace.
Když u jsme to téma načali popíšu dnešní den.
Dnes si želvička v klidu prošla akvárium a najedla se. Vylezla s ukrytu v 8:00 a šla spát do úkrytu v 14:00. Občas se prošla po akváriu a s oblibou se vyhřívala na topném kameni. Trus jsem nezahlédl.
Tak to vypadal dnešní den. To co jsem byl schopny vypozorovat.
Otázka je, do jaké míry se dá zverimexům věřit. Mohou být jistě světlé výjimky, kde jsou znalí prodavači, želvy tam nejsou z farem a jsou ve vhodných podmínkách. Nicméně tohle jsou opravdu jen výjimy a dokuď by mi prodavač nepředložil potvrtení veterináře o prohlídce, tak bych tomu zrovna nevěřil.
Želva vypadá zdravě, to ano, ale neznamená to, že komplikace nemohou nastat později - proto ta zvýšená opatrnost.
Želva vypadá zdravě, to ano, ale neznamená to, že komplikace nemohou nastat později - proto ta zvýšená opatrnost.
Topný kámen ne. V přírodě želvy nic zespodu nenahřívá, nahřívá je shora slunce.Výhřevnou žárovku. Zdravá želva si reguluje příjem tepla sama. Začne se nahřívat v ose žárovky a pokud je jí teplo vzdaluje se od osy té žárovky. Navíc regulací vzdálenosti žárovky od substrátu určujete teplotu v místě nahřátí želvy, což se v teráriu hodí pro simulaci letního a "neletního" režimu. Předpokládám že máte i UVB žárovku.
Ještě ke stravě. Otázka zřejmě nezní kolikrát denně krmit, ale jaké množství. Takže aktivní želva v letním režimu žere opravdu hodně. Pokud budete krmit pouze vhodnou a pestrou stravou nic ji nehrozí, ani ta (velká) rachitida. Pokud želva začne odpočívat, žrát téměř nebude i kdyby vedle ležel vagón pampelišek. Kolikrát denně krmit? Ve zverimexu mají čas, takže dát čerstvé např. v 8 poté v 11 a pak ve 14 není problém. Pokud máte možnost dávat čerstvou stravu víckrát denně je to lepší. Až bude vaše želva větší, na potravu (a vodu) se často "vymočí" a vykadí a zadupe ji do substrátu (u malé to neřešme), a proto je lepší dávat stravu víckrát denně, je to takové hygienicky čisté.
Dobrý den, koupil jsem si želvu čtyřprstou(stepní) je jí 1 rok a chtěl bych se zeptat kolikrát denně by měla dostat najíst? Vápnik mám a dávám jí každý den (posypu)+sépiovou kost má v terárku. Vždy jsem mu dával 2x-3x denně není to moc nebo hodně? Potřeboval bych od vás poradit. Předem vám Děkuji a přeji vám hezký zbytek dne Malchar
Odpověď najdete výše, není co dodat . Stačí číst
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Takže několikrát denně 3te3x-4dax stačí? Jako když ji je rok? Vícekrat denně je v celku rozšířený pojem může to být i 6x a tak. Chci mít jen jistotu protože nechci aby trpěla něčím nebo tak jsem začatečník takže bych chtěl mít jistotu a jasno a mít klid na duši že nic nedělám špatně prostředí a všechno mám zařízené správně jen s tím dávkování jídla si nejsem jistý jak jsem psal zde nahoře.
Dobrý den, želvu stepní máme již 13let, kupovala jsem ji malinkou 1,5roku starou(dovoz s Cites z Kazachstánu-dnes už želva stepní není ohrožené zvíře proto už Cites nemá), krmíme ji 2x denně...zazimováváme ji celých 13let, takže ji vidíme jen půl roku z roka, nikdy jsem u ní žádný problém neřešili...želva stepní je jedna z nejméně náročných želv, jelikož právě pochází ze stepi, kde nic moc není...v teráriu má písek, kameny, kořeny, prostě co nejvíce svou domovinu...