Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Venkovní chaloupky

Připravujeme, upravujeme, stavíme
Odpovědět
Justýna
Veterán

Venkovní chaloupky

Příspěvek od Justýna » stř 29. dub 2015 15:37:01

Dobrý den, dívala jsem se na inspirace venkovních výběhů a někteří mají krásné domečky, nemáte někdo zdání, kde se takové domky, chaloupky dají koupit? Nejsem zručná, abych vyrobila nějakou funkční ubytovnu :lol: , která by prvním deštěm nelehla, proto hledám touto cestou typ, kde by mohly tyto budky vyrábět. Ohrazení už mám vymyšlené. Děkuji za případné typy, případně návody, jak to vyrobit.

Mirek
Víc než Želva

Re: Venkovní chaloupky

Příspěvek od Mirek » stř 29. dub 2015 19:23:45

Pokud chcete nějakou zdobenou vyloženě chaloupku, tak Vám ji vyrobí v truhlářství na míru, ovšem samozřejmě počítejte s vyšší cenou. Pokud se Vám jedná pouze o praktický účel, není nic jednoduššího, než si boudu načrtnout na papír, zvolit rozměry.. Pak zajít to hobby marketu, kde Vám desky (OSB) přesně (a většinou zdarma, pokud je kupujete tam) nařežou... Doma je akorát sešroubujete, pokryjete střechu kusem lepenky, a je za jedno odpoledne hotovo.

Justýna
Veterán

Příspěvek od Justýna » stř 29. dub 2015 21:07:50

OSB desky ven?Nezkrouti se to mokrem? Když bude želva od puli května do října venku, ma mít bouda dno nebo ne?

Mirek
Víc než Želva

Příspěvek od Mirek » stř 29. dub 2015 23:46:17

OSB desky jsou něco jiného, než dřevotříska a jsou vůči vlhku a dešti nějakým způsobem imunní, ale mám na nich samozřejmě i tři vrstvy barvy na dětské prolézačky (tudíž do venkovního prostředí a s atestem na dětské hračky), a ještě se nezkroutily..

Odpovědět